10.00u Oecumenische ker(k)misviering

 

Al enkele jaren is het gebruikelijk dat de zondagmorgen van de Klarenbeekse kermis begint met een oecumenische ker(k)misviering. Deze viering start om 10.00 uur en wordt gehouden in de feesttent aan de Broekstraat. De voorbereiding voor deze viering is in handen van de werkgroep ker(k)misviering. Deze werkgroep bestaat uit leden van de RK-kerk, de Protestante Gemeente en bestuursleden van de OVK. Het thema voor dit jaar is “Nostalgie” de voorgangers zijn pastor Dorothea Brylak en dominee Yvette van Neck-Pors.

Na afloop van de viering is er voor alle aanwezigen gratis koffie en krentenwegge. Dan kan er nog gezellig worden nagepraat onder het genot van de Isseltaler Musikanten.

11.30u De Isseltaler Musikanten

Onder begeleiding van de Isseltaler Musikanten, met z’n allen gezellig wakker worden in de feesttent met koffie en krentewegge!

De Isseltaler Musikanten zijn in 1977  samengesteld uit muzikanten afkomstig van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel. Met recht zou men het een regionaal orkest kunnen noemen. De thuishaven van het orkest is de gemeente Rheden. Het orkest viert dit jaar het  35-jarig jubileum. Het orkest speelt Egerländermuziek, met een extra ‘Schwung’.  Het orkest is gespecialiseerd in Egerländerblaasmuziek zoals dit in de zestiger jaren werd gespeeld door de Original Egerländer Musikanten van Ernst Mosch.

 

13.00u tot 18.00u What’s Up Doc?

Lekker rustige jazzy muziek, ideaal voor de zondagmiddag!

What’s Up Doc? is met recht een aparte groep jazzy musici waar alles draait om het publiek van een club, feestje, een bar, een receptie naar ’t zin te maken. Whats Up Doc? zijn doorgewinterde musici, kennen het podium en de horeca, spelen al meer dan 40 jaar de sterren van hemel en hebben elkaar gevonden in een ‘entertaiment-achtige’ setting. De muziek van What’s Up Doc? is erg toegankelijk, swingend, jazzy,leuk en gewoon goed.

 

14.30u De volksspelen

De volksspelen zorgen ook dit jaar weer voor spanning en sensatie.

De zondagmiddag zal in het teken staan van stunten met fietsen!  De jongens van BLØF misschien niet, maar wie heeft er zijn hele (of halve) jeugd niet op doorgebracht: de crossfiets. Daarom heeft de Commissie Volksspelen dit jaar het team van de Bike X Stunt show uitgenodigd. Zo spectaculair als deze gasten het kunnen, hebben waarschijnlijk weinigen van ons het gered. Deze show zal oud, maar zeker ook de jongeren onder ons enorm aanspreken. Op een baan van 40 meter lang, en met behulp van een schans en landingsheuvel laten de crossers een wervelende show zien De show wordt opgebouwd van eenvoudige jumps naar de meest waanzinnige rotaties. Ook het publiek zal betrokken worden in de show. De show wordt uiteraard afgesloten met het hoogtepunt: de salto. Dus mis dit eenmalige spektakel niet, en kom zondagmiddag 19 augustus naar de Klarenbeekse Kermis. Klik  hier voor meer info.

18.30u SCRUM

SCRUM doet de Klarenbeekse Kermis aan voor een groot powerfolkfeest. Scrum is een stevige rockband aangevuld met authentieke folkinstrumenten zoals viool, tin whistle, bagpipe, banjo en mandoline. Ze zijn geïnspireerd door o.a. The Dubliners, Flogging Molly en Dropkick Murphys speelte deze . Een uitgewerkte balans tussen eigen werk en Schotse en Ierse folktraditionals.  Schotland komt naar Klarenbeek toe. Sinds een aantal jaren is Scrum een graag geziene gast op menig festival in binnen- en buitenland. Ze deelden reeds de bühne met The Dubliners en waren in 2009 de ontdekking van het internationale Skagen Folkfestival in Denemarken. De zes gedreven muzikanten hebben liefde voor rauwe, eerlijke en energieke muziek.

 

21.30u BLOF

Tijd voor de hoofdact van de zondag: BLOF!

Wie kent BLØF niet? Sinds 1992 scoren ze vele hits zoal Liefs uit Londen, Aan de Kust, Wat zou je doen, Harder dan ik hebben kan.Dichterbij Dan Ooit, Mooie Dag en natuurlijk Alles is liefde dat een grote nummer 1 hit werd.  Meerdere malen heeft de band de nummer-éénpositie voor de meest gedraaide artiest/band in een jaar behaald op de Nederlandse radio. En nu komen ze in Klarenbeek hun muziek te gehore brengen. Een feest dat je niet mag missen!

 

LET OP!! De entree is overdag helemaal gratis! ECHTER om 18.00 gaat het muziekterrein open en zijn toegangskaarten noodzakelijk voor leden, niet leden, boven en onder de 16 jar. Deze kaarten kosten €15,00 en zijn te koop via de voorverkoop. Alleen op Koninginnedag zijn voor de leden  de kaarten voor  €12,50 te koop. Er zal deze avond met polsbandjes gewerkt gaan worden i.v.m. de alcohol wetgeving. De voorverkoop is gestart op de volgende adressen:

  1. Wolters Tweewielers, Klarenbeekseweg 102 te Klarenbeek
  2. Wolters Tweewielers, De Brink 74 te Zutphen
  3. Boekhandel Oonk, Stationsstraat 4 te Twello
  4. Primera De Damper, Dorpsstraat 54 te Beekbergen
  5. Musicshop Disc, Korte Smedenstraat 27 te Deventer
  6. Bruna Eglantier, De Eglantier 421-424 te Apeldoorn

Wees er snel bij, want vol=vol!

Bij twijfel kan om legitimatie worden gevraagd, zorg dus dat je die altijd bij je hebt! Bij de entree kan je gefouilleerd worden door de mensen van Veneberg Security.

I.v.m. de  wetgeving rondom roken in de horeca, is het verboden om te roken in de feesttent. Voor meer informatie klik je hier.

Alchoholbeleid                                  Rookverbod