De Technische Details

Ieder jaar laten we een feesttent van meer dan 1350 vierkante meter plaatsen waar per avond ongeveer 2500 mensen compleet uit hun dak kunnen gaan. Aan deze tent gekoppeld zit een speciale podiumtent van 10 meter diep en 15 meter breed. Deze ‘uitbouw’ is hoger dan de gewone tent zodat een band haar materiaal op 150m2 podium kan uitstallen tot een waar visiteplaatje. Tevens zorgen we ervoor dat er een speciaal blauw zeil over het eerste gedeelte van de tent wordt getrokken, zodat de tent donkerder wordt. Op deze manier kan een lichtshow ook bij daglicht beter tot zijn recht komen.
Luchtfoto Ons terrein vanuit de lucht in 2006

Uiteraard is aan de achterzijde van de podiumtent alle ruimte om het materiaal van de bands te lossen. We hebben hiervoor een grote uitsparing waarmee de bands hun vrachtwagen tot achter de tent kunnen rijden. Met behulp van een ramp (rijplaat) kunnen de heren/dames van de techniek dan hun materiaal zo het podium oprollen (dus geen gehijs en getil!). De OVK draagt er uiteraard zorg voor dat het terrein begaanbaar is voor de vrachtwagens. In 2004 hebben we meters aan rubberen matten laten plaatsen op het natte gras. Tegenwoordig ligt er standaard een rijweg van stalen rijplaten tot ver op het terrein.

directlossen Direct aan het lossen

We zorgen er uiteraard voor dat we genoeg elektriciteit opwekken om o.a. de kermisattracties, de tent met verlichting, barinstallaties, koelinstallaties maar ook de bands te kunnen laten draaien. We hebben hiervoor een eigen stroomvoorziening. Daarnaast huren we ook aggregaten in bij Bredenoord Aggregraten. Eventueel wordt het soort aggregaat aangepast aan de wensen van de band en / of het vermogen dat een band nodig heeft. Over het algemeen zijn dit twee 150 KvA en een 400 KvA aggregraten met alles er op en eraan.

Ook zorgen we er voor dat het publiek niet bij de bands kan komen. Dit doen we sinds 2004 middels een zogenaamde barrier. Dit is een aaneengesloten hekwerk dat door het publiek zelf op de plek wordt gehouden. Ideaal voor o.a. de beveiligingsmensen van Veneberg Security.

barrierstent Deze barriers krijg je niet van de plaats …

Voor de artiesten hebben we een speciale artiestentent. Vlak bij de catering in de buurt zodat alle gemakken in de buurt zijn. Uiteraard plaatsen we ook een toiletunit voor de artiesten. Tevens staat er een goed gevulde koelkast met allerlei gekoelde dranken. Dit ter compensatie voor het vele vocht dat de artiesten verliezen tijdens hun optredens in de volle feesttent.

artiestenunit Artiestenunit

Op het terrein zelf zijn ook allerlei faciliteiten voor de bezoekers te vinden. Uiteraard plaatsen wij toiletten met stromend water, maar ook zaken als de afvoer van afvalwater (van zowel de kermiscamping als van de tent en toiletten) worden door de Oranje Vereniging zelf gerealiseerd. Op het terrein is een speciale put geplaatst met daarin o.a. een aansluiting op het waterleidingnet. Tevens is er een aparte aansluiting voor de elektriciteit en een aansluiting op het riool gerealiseerd!

Speciale put

Speciale put voor de kermis

De terreinverlichting is ook steeds belangrijker. Daarom zet de OVK zogenaamde Highlights in. Dit zijn enorme schijnwerpers met hun eigen stroomvoorziening. Op deze manier is zelfs het donkerste hoekje van het feestterrein volop verlicht.

Veiligheid

Tijdens het kermisweekend staat veiligheid bij ons hoog in het vaandel. Zo is er het gehele weekend professionele security (Veneberg) aanwezig om de orde in en rondom de tent te bewaren. Iets wat zij al meerdere jaren op bijna onopvallende wijze voor elkaar hebben gekregen. Ook een aantal mensen van de OVK zijn continu in de weer met het monitoren van verkeer, brandpreventie, techniek en veiligheid gedurende het gehele weekend!

Ook de verkeersveiligheid staat hoog op de lijst. Er worden chicanes gemaakt met behulp van afzethekken. Het verkeer moet hierdoor slalommen over de Broekstraat. De snelheid wordt hiermee geheel gereduceerd tot de 30 km per uur die je gedurende de kermis op de Broekstraat mag rijden. Uiteraard gaat dit alles in samenspraak met gemeente en politie. Zowel de OVK als de politie houden toezicht gedurende het gehele weekend op overtredingen (o.a. fout parkeren). Het is uiteraard één van de prioriteiten van de OVK om haar bezoekers veilig te kunnen ontvangen en weer naar huis te kunnen laten gaan!