Wat hadden we weer een geluk afgelopen zaterdag. Onze koning Willem-Alexander had goed weer besteld voor zijn eerste Koningsdag! Hier hebben we met z’n allen heerlijk van kunnen genieten. ’s Morgens konden alle 104 deelnemers aan onze fietstocht dan ook lekker in het zonnetje vertrekken, om een mooie route door de Klarenbeekse omgeving te fietsen. Nadat we aan het begin van de middag de vlag gehesen hadden gingen er ruim 200 ballonnen de lucht in. De eigenaar van de ballon die het verste komt zal beloond worden met een leuk prijsje. De winnaar of winnares krijgt hierover thuis bericht vanaf 1 juni. Nadat koningsdag officieel geopend was, ging het kinderprogramma van start.

Klarenbeek’s Got Talent
In totaal deden zo’n 60 enthousiaste kinderen mee aan onze middagshow. Verdeeld over 10 groepen lieten zij het publiek verschillende acts zien, van playback tot live zingen en dansen. De volgende vier groepen hebben hierbij een prijs weten te winnen:

1. Isis Schep en Iris Borgonjen: deze meiden zongen live het liedje ‘Masterchef’ van Kinderen voor Kinderen. Ze konden niet alleen ontzettend goed zingen, maar zagen er ook nog eens leuk uit in hun kokskleding en hadden zelfs een keuken meegenomen. Een dik verdiende 1e plaats dus!
2. Celeste Neuteboom, Lisanne Rutenfrans en Laura Schoterman: zij playbackten het liedje ‘Bewegen is gezond’ van Kinderen voor Kinderen. Een leuk optreden, waarbij ze zelfs met skeelers op het podium stonden.
3. Dansgroepen (2x): de 3e plek werd gedeeld door de 2 dansgroepen die iedere zaterdagochtend in de kantine actief aan het dansen zijn. De eerste dansgroep bestond uit kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud, de tweede uit kinderen tussen de 7 en 10 jaar  oud. Wat een mooi optreden, en wat een talent hebben deze kinderen!
4. Maud Veldhuis, Feline Rutenfrans en Nancy Reuvekamp: deze 3 kleine prinsesjes zagen er prachtig uit en playbackten het liedje Oya Lele van K3.

De nummers 1, 2 en 3 kregen een mooie beker mee naar huis en de nummer 4 kreeg een leuk cadeautje. Uiteraard kregen alle kinderen die deelnamen aan Klarenbeek’s Got Talent nog een medaille als dank voor de mooie optredens die ze hebben neergezet.

Dansworkshop, Rad van Fortuin en optreden van Kraakthelder
Er was natuurlijk nog veel meer te beleven deze koningsmiddag. Zo werd er fanatiek gevoetbald in de panna-kooi en hadden de kleintjes veel plezier in de 2 reuze zandbakken. Helaas was er voor de vrijmarkt iets minder animo. Rond 16.00 uur ’s middags begon de dansworkshop van ‘Dans je fit!’, en wat was dit een groot succes. Niet alleen alle kinderen, maar ook veel moeders durfden zich eraan te wagen gezellig mee te doen met de dansworkshop. Wat een danstalenten hebben wij in Klarenbeek! Uiteraard was er ook ander vermaak voor de volwassenen. Zo was er deze middag een Rad van Fortuin, waarbij er leuke prijsjes gewonnen konden worden. De opbrengst van het Rad van Fortuin is voor de vakantie speelweek die in augustus georganiseerd gaat worden in Klarenbeek. Aan het einde van de middag startte Kraakthelder zijn optreden in de tent op het plantsoen. Deze coverband vol jonge en getalenteerde muzikanten wisten de sfeer er goed in te brengen. Zowel in de tent als buiten op het terras was het dan ook gezellig druk, en met z’n allen hebben we er weer een mooi feestje van kunnen maken.

Klik hier voor de foto’s van Koningsdag 2014 (je wordt doorverwezen naar onze Facebook-pagina)

Klik hier voor de foto’s die Kraakthelder deze avond gemaakt heeft.