De eerste avond van de Klarenbeekse Kermis zit er al weer op. En wat was het gezellig! De avond begon met een feestelijke opening waarbij onze schutterskoning van vorig jaar, Sven Lammers, op spectaculaire wijze per struisvogel naar het kermisterrein werd gebracht. Vervolgens kon hij het eerste schot lossen en luidde hiermee de start van het vogelschieten in. Dit jaar maakten we gebruik van twee vogels, één voor de gehuwde deelnemers en één voor de ongehuwden, waardoor alle deelnemers sneller aan de beurt waren. Uiteraard zorgde dit dus ook voor twee keer zoveel winnaars!

Bij de ongehuwden werd de rechtervleugel eraf geschoten door Marc Brugman, de linkervleugel door Ron Hurenkamp, de staart door Bram Elijzen en de kop door Luc Harmsen. Uiteindelijk kreeg Robin Bouwmeester het voor elkaar de gehele vogel eraf te schieten, waarmee hij schutterskoning 2013 werd. Bij de gehuwden schoot Petra Borgonjen de linkervleugel eraf, Riny de Winkel de rechtervleugel, Michel Pol de kop en Helmert Verbeek de staart. Een van onze trouwe deelnemers, Evert Brink, schoot uiteindelijk de vogel eraf. Na meer dan 40 jaar te hebben deelgenomen, werd hij dan eindelijk schutterskoning! Bij het buksschieten met de jeugd behaalde Hilde Jongeling van alle meisjes de hoogste score, met maar liefst 33 punten. Simone Dijkhof werd tweede met 32 punten. Onder de jongens won Jordi Diks met 34 punten en werd Henri Reuvekamp tweede met 32 punten. Allen gefeliciteerd!

Ondanks dat de weergoden ons de rest van de avond niet zo goed gezind waren, werd het zeker een spetterende avond en zette de band Stageline de tent goed op zijn kop.