Koninginnedag 2011 was weer een feest! Lees alles hierover in het verslag

De OVK vergaderde tot op heden altijd in de Hulsbosch. Zoals u wellicht weet, is de Hulsbosch echter op zoek naar een nieuw onderkomen en dus moest ook de OVK op zoek naar een nieuwe vergaderlocatie. Deze werd gevonden in het hartje van Klarenbeek, onder de molen. Na veel klussen door alle handige OVK-mannen en de bijdrage van diverse sponsoren kon tijdens Koninginnedag de nieuwe locatie officieel geopend worden. En wat is het mooi geworden! Vele bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om de nieuwe locatie even van binnen te bekijken. Maar hiervoor moest de locatie uiteraard eerst officieel geopend worden.

Nadat de vlag gehesen was onder muzikale begeleiding van de Muziek Vereniging Klarenbeek werd het officiële gedeelte voortgezet bij het nieuwe onderkomen. Voorzitter Leon Brekelmans nam het woord en vertelde dat de OVK op zoek was gegaan naar een prominent figuur om de locatie te openen. Dit prominente figuur bleek zich te bevinden binnen de gelederen van het bestuur, want Henk Konijnenberg viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als bestuurslid van de OVK. Henk werd daarom deze dag extra in het zonnetje gezet en aan hem dan ook de eer om de nieuwe locatie te openen.

Het feest werd vervolgens voortgezet op het Dr. Blokplantsoen. Daar bleek Klarenbeek weer veel talent te hebben en werd dit tentoon gespreid in Klarenbeek’s got talent! Er was weer sprake van een gevarieerd programma, zo werd er geplaybackt, maar ook live gezongen en werden er muziekinstrumenten bespeeld. De eerste prijs ging naar Ellis Diks en Julia Brink die live ‘flapuit’ zongen van Kinderen voor Kinderen, tweede werden Manon, Kim,  Isis en Judy met hun vertolking van ‘my family’ van Anna en Senna en de derde prijs werd gewonnen door Hanneke en Femke met ‘vuur en vlam’ van Kinderen voor Kinderen.

Ook in de middag was er weer voldoende te beleven op het evenemententerrein. Het kindercomité organiseerde dit jaar voor het eerst een ‘vrijmarkt’ voor kinderen tot 16 jaar. En daar werd dan ook gebruik van gemaakt. Zo werd er veelvuldig soesjes gegooid , er werd muziek gemaakt, er werden zelfgemaakte appelflappen verkocht, was er een levend standbeeld en werden er spulletjes verkocht. Voor de kleintjes was er een zandbak, een draaimolen, een ballonnenclown, je kon geschminkt worden, er werd op doel geschoten en uiteraard draaide ook het rad van avontuur weer. Verder was er ook nog een stoepkrijtwedstrijd. De eerste prijs ging naar Iris Hengeveld. De tweede prijs werd gewonnen door Mandy Koers en de derde prijs was voor Femke Kievit en Mireille Scheerder.

In de middag vond ook de prijsuitreiking van de fietstocht plaats die ’s ochtends plaats had gevonden. De reactie waren wederom erg positief. Een mooie route die langs de mooie plekjes in onze regio voerde! Vele Klarenbekers namen dit jaar dan ook weer deel. Soms zelfs in grote groepen. Dit jaar werd de prijs ook gewonnen door zo’n grote groep. De groep ‘van Gurp’ met maar liefst 11 personen, won een cadeaubon van slagerij Walravens.

Om 16 uur was het dan tijd voor ‘Plebz’. Een band die in de regio nog niet zo heel veel bekend genoot, maar na Koninginnedag in Klarenbeek gaat daar vast verandering in komen! De middag begon rustig met lekkere muziek waarbij iedereen lekker genoot van een hapje, drankje en de zon. Maar dat Klarenbeek ook feest kan vieren bleek wel toen de avond wat verder gevorderd was. De band was zo onder de indruk van het Klarenbeekse talent ‘luchtgitaar’ of bladhark bespelen, dat ze besloten tot een toegift van maar liefst 45 minuten! Er werd gezongen, gedanst, gehakt en ook een polonaise kon natuurlijk niet ontbreken! Al met al kan Klarenbeek weer terugkijken op een zeer geslaagde Koninginnedag. De OVK bedankt alle vrijwilligers, bezoekers en sponsoren weer voor hun bijdrage deze dag. Zonder jullie is het organiseren van een dergelijk evenement niet mogelijk!

Uiteraard zijn er ook weer foto’s gemaakt! Klik hier