En vanavond wel heel letterlijk! Binnen no time was zowel, de staart, de kop, linker en rechtervleugel van onze vogel verdwenen. Nadat Jaap Schroven (schutterskoning 2011) van de kameel was gestapt en het eerste schot loste, was het al in het 200e schot dat de complete vogel viel! De eer viel dit jaar te beurt aan Sven Lammers, voor zover wij weten de jongste schutterskoning in de geschiedenis van de OVK! Met zijn 16 jaren (ok, binnenkort 17 hebben we begrepen) liet Sven om 20.21 uur de vogel zijn laatste vlucht maken! De staart werd in de eerste ronde al geschoten door Gerard Splinter, de kop door Everdien van der Linden, de linkervleugel door Maas Meyboom en de rechtervleugel door Erwin Berends.

Bij de jeugd was er zowel een schutterskoning als een schutterskoningin. Ook de jeugd schoot op een vogel, maar dan met een windbuks. Bij de jongens werd Jorn Reusken de schutterskoning, bij de meisjes werd Eline Havekes de schutterskoningin.

In de tent en op het open buitenterrein was het vanavond gezellig druk! Hike maakte er binnen in de tent binnen de kortste keren een compleet feest van, heren bedankt! Daarbij was het Nikki Jansen, een Klarenbeeks talent, die de zaal nog even een extra impuls gaf. Haar vertolking (in samenwerking met de heren van Hike) van Proud Mary en Girl maakte het feest voor de vrijdagavond compleet!